Selecteer een pagina

#2 Hoe je beter kan slapen, positieve en negatieve invloeden op slaap. (2/2)

september 30, 2020

In deze tweede aflevering met slaapexperte Aisha Cortoos (PHD en founder van Brainwise) ontkrachten we mythes over slaap, duiken we dieper in wat onze slaap positief en negatief beïnvloedt en hoe je beter kan slapen.

Waarom slaap?

We brengen 1/3 van ons leven al slapend door en ongeveer 10 tot 30% van de volwassenen rapporteert ooit chronische slapeloosheid, wat ook nog eens oploopt met de leeftijd. 1 op 3 volwassenen in een recente studie van de CDC geeft aan te weinig te slapen. Vrouwen hebben 2x meer kans op insomnie in vergelijking met mannen. **Elke dag verkopen apothekers in België ongeveer 1,2 miljoen slaap- en kalmeermiddelen en daarmee zijn we de koploper in Europa.

Er is een link tussen wanneer je al veel melatonine in jouw lichaam hebt en diabetes

Wie?

Ook in deze tweede aflevering neemt slaapexperte Aisha Cortoos, PHD ons mee in de wereld van slaap. Aisha is slaap en stress experte, en heeft haar eigen praktijk, brainwise. Ze heeft 7 jaar aan de slaapeenheid van het UZ Brussel gewerkt en werkte als postdoctorate aan de militaire school rond slaap, stress en performance. Aisha was ook bestuurslid van het BASS, de belgische vereniging rond slaap.

Wat?

In de tweede aflevering bespreken we:

  • mythes over slaap
  • wat onze slaap positief en negatief beïnvloedt
  • hoe je beter kan slapen

Wil je extra informatie (boeken, artikels, blogs) en highlights per aflevering ontvangen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina.

Anderen luisterden ook naar… 

#11 Modern mediteren: in gesprek met neuroloog Steven Laureys

#11 Modern mediteren: in gesprek met neuroloog Steven Laureys

Meditatie heeft nogal vaak de connotatie van zweverig te zijn maar tegenwoordig zijn er steeds meer studies waaruit blijkt dat het veel heilzame effecten heeft zowel op fysiek als mentaal vlak. Waarom een aflevering over meditatie? Meditatie vermindert stress, heeft invloed op hart en vaatziekten,...

#10 Onder de loep: bewegen als ziektepreventie

#10 Onder de loep: bewegen als ziektepreventie

We weten da we allemaal genoeg moeten bewegen om gezond te zijn. Maar vaak als we aan fysieke gezondheid denken denken we aan uithouding, cardio en spieren kweken en niet aan het effect van sport op onze hersenen. Welke impact heeft bewegen op onze hersenen? Waarom een aflevering over bewegen? Het...

#9 Over de zin en onzin van voeding, de dieetcultuur en intuïtief eten

#9 Over de zin en onzin van voeding, de dieetcultuur en intuïtief eten

De voedingsindustrie en wetenschap is moeilijk te navigeren. Elk jaar verschijnen er nieuwe diëten maar wie kan nog volgen? Waarom een aflevering over diëten en intuïtief eten? 85 à 95% van de diëten werken niet, 65% van de vrouwen wegen na hun dieet meer dan voor ze begonnen diëten. Vrouwen...

Direct in je mailbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste afleveringen van Zonder Zever in jouw inbox samen met bijpassende resources en extra informatie over de aflevering.

© 2020- 2021 Zonder Zever All Right Reserved.