Selecteer een pagina

#7 Mentale weerbaarheid in een digitale en prestatiegerichte maatschappij

december 20, 2020

Mentale en fysieke gezondheid gaan hand in hand maar toch is hier nog veel taboe rond. Enkele cijfers: 1 op de 3 mensen in België heeft in zijn of haar leven met een psychische problematiek/kwetsbaarheid te maken.

Waarom een aflevering over mentale gezondheid?

Nu, tijdens COVID-19 zijn er veel meer angst en stemmingsproblematieken. Ongeveer 5 op de 10 mensen leidt momenteel onder angst, depressie en eenzaamheid. Los van COVID-19 zijn de zelfmoordcijfers in België het hoogste van Europa. De Pandemie heeft hier ongetwijfeld een negatief effect op. België heeft een heel onstabiele manier van opvolging voor patiënten met psychologische problemen. Er wordt niet genoeg terugbetaald, wachttijden zijn heel lang waardoor doorverwijzingen niet optimaal gebeuren. Er heersen momenteel in veel psychologische instellingen patiënten stoppen, wat ervoor zorgt dat veel mensen de hulp niet krijgen die ze nodig hebben. 

In deze aflevering willen we het gesprek over mentale gezondheid opentrekken. We moeten er over praten onder elkaar, maar ook met professionelen.

Sociale media is een zwaard dat aan twee kanten snijdt. Je kan er mensen mee leren kennen en in contact blijven maar ik zie ook veel jongeren die hierdoor problemen hebben met zelfbeeld.

Wie?

Onze experte is klinisch psychologe Hanane Bardid. Hanane werkt in het OLV en begeleidt volwassenen vanaf 18 jaar met persoonlijkheidsproblematiek en met angst, stemming en middelenmisbruik. Hanane heeft een eigen bedrijf free your mindset met online groepsessies waar er tips worden gegeven rond bepaalde themas zoals zelfzorg, angst, zelfbeeld,…. 

Wat?

We hebben het in deze aflevering over:

  • Waarom voelen we ons soms mentaal slechter?
  • De invloed van sociale media op onze mentale gezondheid
  • Wat kan je doen om jezelf mentaal weerbaarder te maken?
  • Wat kan je doen als je jouw mentaal minder goed voelt
  • De invloed van de maatschappij op onze mentale gezondheid

Direct in je mailbox

De Zonder Zever Nieuwsbrief, elke 2 weken

#1 Als eerste op de hoogte van nieuwe afleveringen.

#2 Tools en informatie om zelf aan de slag te gaan.

#3 En wijze dingen die we graag met jullie delen.

© 2020- 2021 Zonder Zever All Right Reserved.