Selecteer een pagina

#9 Over de zin en onzin van voeding, de dieetcultuur en intuïtief eten

januari 19, 2021

De voedingsindustrie en wetenschap is moeilijk te navigeren. Elk jaar verschijnen er nieuwe diëten maar wie kan nog volgen?

Waarom een aflevering over diëten en intuïtief eten?

85 à 95% van de diëten werken niet, 65% van de vrouwen wegen na hun dieet meer dan voor ze begonnen diëten. Vrouwen diëten gemiddeld 1/3 van hun leven. Harde data, maar toch dieet een groot deel van de bevolking dagelijks. In deze aflevering willen we meer uitleg geven over de verschillende diëten, welk effect dit heeft op jouw mentale gezondheid en hoe je een gezonde relatie kan hebben met voeding. We hebben het ook over emotioneel eten en binge eating.

Emotioneel eten is van kinds af aan reeds aangeleerd. Als je jouw pijn doet, krijg je een lolly, als je jouw bord leeg eet krijg je een dessert. We onderdrukken van kinds af aan emoties met voeding

Wie?

Onze gaste in deze aflevering is Alessia Couvreur. Alessia is gecertificeerd diëtiste en gespecialiseerd in intuïtief en emotioneel eten. Alessia maakt er haar missie van om komaf te maken met dieten en legt heel hard te link tussen voeding en mentale gezondheid en en gezonde relatie opbouwen met voeding. Alessia heeft zelf een podcast genaamd The Mindset Dietician.

Wat?

We hebben het in deze aflevering over:

  • Algemene mythbusting over voeding (suikers, koolhydraten, vezels)
  • Wat is intuïtief eten?
  • Wat is emotioneel eten ?
  • Welke diëten zijn de moeite waard om te volgen?
  • Hoe kan je gezond eten?

Direct in je mailbox

De Zonder Zever Nieuwsbrief, elke 2 weken

#1 Als eerste op de hoogte van nieuwe afleveringen.

#2 Tools en informatie om zelf aan de slag te gaan.

#3 En wijze dingen die we graag met jullie delen.

© 2020- 2021 Zonder Zever All Right Reserved.