Selecteer een pagina

#6 Over biohacking, onze immuniteit en wat je nog niet wist over stress

december 20, 2020

In onze westerse levensstijl staan we vaak onder stress, zowel fysieke als mentale stress. We grijpen in onze samenleving al snel naar quick fixes zoals medicatie (zie aflevering over slaap), maar ons lichaam is eigenlijk echt een tank dat heel veel aankan en ook veel wil aankunnen. Door goed om te gaan met ons lichaam, is het perfect mogelijk om het gezond te houden. 

Disclaimer: We willen benadrukken dat deze aflevering over tools gaat om je gezondheid meer in handen te nemen. De statements die we doorheen het gesprek voeren slaan op mensen zonder ernstige onderliggende gezondheidsproblemen, en we willen in geen geval bepaalde disciplines ondermijnen, maar eerder andere perspectieven uitlichten. Consulteer altijd een arts als je jou fysiek of mentaal niet goed voelt.

Waarom een aflevering over biohacking?

Meten is weten zeggen ze vaak. Dit geldt ook over onze gezondheid. Samen wouden we te weten komen wat we kunnen doen om onszelf sterker en weerbaarder te maken. We weten dat slaap, sport, voeding ect belangrijk zijn, maar welke oeroude tips kunnen we toepassen? De laatste jaren komen aspecten zoals ademhaling, koude/warmte therapie en intermittent living heel vaak in de media. Maar wat is er nu van aan? Dat ontdekken we samen met Lieven.

Koud douchen krikt jouw immuniteit niet alleen op maar helpt jou ook mentaal. Alsof je jezelf die dag programmeert voor succes.

Wie?

Lieven Van Linden is ultramarathon loper en heeft dus al vaak voor fysieke uitdagingen gestaan. Lieven is founder van Built for Endurance, een bedrijf dat “je even weg neemt uit onze hectische maatschappij en jou helpt om opnieuw verbinding te maken met de natuur en je soul.” Lieven is gepassioneerd door biohacking en is certified trainer bij Wim Hof. Hij wil het effect van fysieke uitdagingen op de geest delen met andere mensen en hen opnieuw laten verbinden met de natuur en zichzelf.

Wat?

In deze aflevering hebben we het over:

  • Hoe we fysiek weerbaarder kunnen worden
  • De link met mentale gezondheid
  • De Wim Hof methode: koude therapie
  • Intermittent living: Intermittent fasting & hydration
  • De invloed van ademhaling op ons zenuwstelsel

Direct in je mailbox

De Zonder Zever Nieuwsbrief, elke 2 weken

#1 Als eerste op de hoogte van nieuwe afleveringen.

#2 Tools en informatie om zelf aan de slag te gaan.

#3 En wijze dingen die we graag met jullie delen.

© 2020- 2021 Zonder Zever All Right Reserved.