Selecteer een pagina

#13 Deep dive in hormonale (dis)balans, PMS en hormoonyoga

juni 08, 2021

De gezellige Gentse Ineke Van Nieuwenhove geeft ons een spoedcursus hormonale (dis)balans en hoe ons lichaam beïnvloedt wordt door onze omgeving, of dit nu voeding, vervuiling of levensstijl is. We zouden zeggen: pak er een koffie/thee bij en misschien ook wat pen en papier want Ineke lost een zee aan informatie op jullie af.

Waarom een aflevering over hormonale (dis)balans?

Hormonen doen meer dan jouw cyclus regelen, toch weten we er niet genoeg over en bestempelen we onze hormonen vaak als een ‘last’. In deze aflevering duiken we dieper in waarom onze hormonen net een deugd zijn en wat ze ons lichaam vertellen. Tip: ze regelen ook je slaap én stress. We hebben het onder andere over hormoonverstoorders, wat chemicaliën zijn die jouw lichaam ontregelen, hormoonyoga en hoe je PMS kan aanpakken.

Wie?

Ineke van Nieuwenhove is hormoontherapeute en hormoonyoga docent. Ineke gelooft dat elke vrouw een geweldig leven verdient en een gezond lichaam waarin haar hormonen haar helpen om bruisend en stralend door het leven te gaan. Ineke Van Nieuwenhove is één van de weinige docenten in de Benelux die het certificaat Hormoonyoga Teacher behaalde bij Dinah Rodrigues, en de enige die ook een bijkomende opleiding als hormoontherapeut volgde. Dit maakt haar al vijf jaar lang dé expert en autoriteit als het gaat om natuurlijke oplossingen voor hormonale problemen bij vrouwen van alle leeftijden. Ineke zet zich ook sterk in voor klimaat en natuur, zo is ze campagnedirectrice van Mei Plasticvrij en co-founder van de succesvolle Billie Cup

Ineke start een cursus hormoonyoga en geeft alle luisteraars van Zonder Zever het early bird tarief. Met de code ZONDERZEVER (in hoofdletters en aan elkaar) krijg je toegang tot de korting. De code geldt van 9 tot 18 juni op deze pagina. Er snel bijzijn is dus de boodschap.

Waar hebben we het over in deze aflevering?

  • Wat zijn hormonen en hoe werken ze?
  • Wanneer zijn je hormonen in balans en wanneer spreken we over een disbalans?
  • Wat verstoort onze hormoonbalans (omgeving, producten en voeding )
  • Wat is PMS en hoe kan je het aanpakken
  • Hoe herstellen we een hormonale disbalans?
  • Wat is hormoonyoga en hoe kan dit helpen bij hormonale disbalans?

Wil je meer weten over de menopauze? Klik dan hier om naar de bonusaflevering over menopauze te luisteren.

Vond je de aflevering interessant of denk je dat iemand anders hier baat bij zou hebben? Deel ‘m even.

Direct in je mailbox

De Zonder Zever Nieuwsbrief, elke 2 weken

#1 Als eerste op de hoogte van nieuwe afleveringen.

#2 Tools en informatie om zelf aan de slag te gaan.

#3 En wijze dingen die we graag met jullie delen.

© 2020- 2021 Zonder Zever All Right Reserved.