Selecteer een pagina

#1 Over slaap, de link met gezondheid, stress en slapeloosheid. (1/2)

september 29, 2020

In deze aflevering neemt slaapexperte Aisha Cortoos (PHD en founder van Brainwise) ons mee in de wereld van slaap. We hebben het over hoe slaap werkt, hoe het onze mentale en fysieke gezondheid beïnvloedt, wat het verschil is tussen vermoeidheid en moe zijn, en wat we kunnen doen tegen slapeloosheid.

Waarom een aflevering over slaap?

We brengen 1/3 van ons leven al slapend door en ongeveer 10 tot 30% van de volwassenen rapporteert ooit chronische slapeloosheid, wat ook nog eens oploopt met de leeftijd. 1 op 3 volwassenen in een recente studie van de CDC geeft aan te weinig te slapen. Vrouwen hebben 2x meer kans op insomnie in vergelijking met mannen. Elke dag verkopen apothekers in België ongeveer 1,2 miljoen slaap- en kalmeermiddelen en daarmee zijn we de koploper in Europa.

Als je nog maar 100 euro op je bankrekening hebt zegt je stress-systeem: De leeuwen zijn wakker, niet slapen.

Wie?

Slaapexperte Aisha Cortoos, PHD neemt ons in een tweedelige aflevering mee in de wereld van slaap. Aisha is slaap en stress experte, en heeft haar eigen praktijk, brainwise. Ze heeft 7 jaar aan de slaapeenheid van het UZ Brussel gewerkt en werkte als postdoctorate aan de militaire school rond slaap, stress en performance. Aisha was ook bestuurslid van het BASS, de belgische vereniging rond slaap.

Wat?

We hebben het in de eerste aflevering over:

  • hoe slaap werkt
  • hoe het onze mentale en fysieke gezondheid beïnvloedt
  • wat het verschil is tussen vermoeidheid en moe zijn
  • wat we kunnen doen tegen slapeloosheid.

Wil je extra informatie(boeken, artikels, blogs) en highlights per aflevering ontvangen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina.

Direct in je mailbox

De Zonder Zever Nieuwsbrief, elke 2 weken

#1 Als eerste op de hoogte van nieuwe afleveringen.

#2 Tools en informatie om zelf aan de slag te gaan.

#3 En wijze dingen die we graag met jullie delen.

© 2020- 2021 Zonder Zever All Right Reserved.