Selecteer een pagina

#3 Hoe diversiteit onszelf, onze maatschappij en onze bedrijven beïnvloedt.

Hanan Challouki

oktober 13, 2020

Samen met Hanan Challouki, inclusiviteit experte, duiken we in het onderwerp diversiteit, in al zijn facetten. We hebben het over hoe het komt dat we nog steeds te maken hebben met systemische ongelijkheid en wat we kunnen doen om onze maatschappij inclusiever te maken. Hanan legt ook uit wat de opportuniteiten zijn voor organisaties en voor onze samenleving. We hebben het ook over hoe vrouwen elkaar meer kunnen steunen.

Waarom een aflevering over diversiteit?

Diversiteit is een onderwerp dat steeds aan belang wint en dat ons zelf heel nauw aan het hart ligt. Onze maatschappij wordt steeds diverser, maar dagelijks krijgen diezelfde diverse groepen nog steeds geen gelijke kansen in onze maatschappij en zijn ze minder gerepresenteerd in de media en in bedrijven.

We zitten in een diverse samenleving, maar veel mensen zitten niet in een diverse omgeving.

Wie?

Samen met ons duikt niemand minder dan Hanan Challouki in diversiteit, superdiversiteit en inclusiviteit. Hanan stampte reeds 2 succesvolle ondernemingen , Mvslim & Allyens, uit de grond, en startte zelf haar succesvolle podcast Wat Zij Wil. Ze is specialiste in inclusieve communicatie en gastdocente aan Odissee, én board member van de Belgian Association of Marketing (BAM).

Wat?

We hebben het in deze boeiende aflevering over:

  • hoe het komt dat we nog steeds te maken hebben met systemische ongelijkheid
  • wat we kunnen doen om onze maatschappij inclusiever te maken
  • wat de opportuniteiten zijn voor organisaties en voor onze samenleving
  • hoe vrouwen elkaar meer kunnen steunen.

Wil je extra informatie (boeken, artikels, blogs) en highlights per aflevering ontvangen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina.

Anderen luisterden ook naar… 

#11 Modern mediteren: in gesprek met neuroloog Steven Laureys

#11 Modern mediteren: in gesprek met neuroloog Steven Laureys

Meditatie heeft nogal vaak de connotatie van zweverig te zijn maar tegenwoordig zijn er steeds meer studies waaruit blijkt dat het veel heilzame effecten heeft zowel op fysiek als mentaal vlak. Waarom een aflevering over meditatie? Meditatie vermindert stress, heeft invloed op hart en vaatziekten,...

#10 Onder de loep: bewegen als ziektepreventie

#10 Onder de loep: bewegen als ziektepreventie

We weten da we allemaal genoeg moeten bewegen om gezond te zijn. Maar vaak als we aan fysieke gezondheid denken denken we aan uithouding, cardio en spieren kweken en niet aan het effect van sport op onze hersenen. Welke impact heeft bewegen op onze hersenen? Waarom een aflevering over bewegen? Het...

#9 Over de zin en onzin van voeding, de dieetcultuur en intuïtief eten

#9 Over de zin en onzin van voeding, de dieetcultuur en intuïtief eten

De voedingsindustrie en wetenschap is moeilijk te navigeren. Elk jaar verschijnen er nieuwe diëten maar wie kan nog volgen? Waarom een aflevering over diëten en intuïtief eten? 85 à 95% van de diëten werken niet, 65% van de vrouwen wegen na hun dieet meer dan voor ze begonnen diëten. Vrouwen...

Direct in je mailbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste afleveringen van Zonder Zever in jouw inbox samen met bijpassende resources en extra informatie over de aflevering.

© 2020- 2021 Zonder Zever All Right Reserved.