Dieter Van Esch - Zonder Zever

De impact van sociale media op ons leven & hoe we de balans kunnen opzoeken

Social media – de meeste onder ons hebben er een haat-liefde relatie mee. De eerste sociale kanalen kenden een boom in de begin jaren 2000 en zijn niet meer weg te denken uit ons leven. De laatste jaren vertelt data en onderzoek ons dat social mediagebruik een groot spectrum is, van het verenigen en mobiliseren van mensen om geld in te zamelen voor het goede doel, onrecht visibel te maken, tot cyberbullying en de relatie van social mediagebruik en depressieve klachten bij adolescenten.

Geen wonder dat er zovelen onder ons er een wrang of dubbel gevoel bij hebben. En de boodschap van onze gast is duidelijk: neem controle over sociale media en laat het je niet controleren. Zo bouwen we een gezonde band op met social media.

Sociale media kan leiden tot asociaal gedrag

Over de gast

Dieter Van Esch is de ervaringsdeskundige en specialist van dienst. Met een achtergrond in PR en meerdere communicatiebedrijven op zijn naam, is Dieter op een missie om de balans te vinden – voor bedrijf én gebruiker. Zoals je zal kunnen horen, heeft Dieter heel wat interessants te vertellen over social media.

Disclaimer: De makers van deze content zijn geen artsen. Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening.