chicks on wages - review

Chicks on waves: review na een week surf en yoga retreat in de Algarve

We zijn terug na een fantastische week surf en yoga retreat in de Algarve. Omdat we veel vragen kregen via sociale media over de retreat besloten we een review te schrijven over onze ervaring en wat je kan verwachten wanneer je op retreat gaat bij Chicks on Waves.

In het water kan je alles even vergeten. Je denkt maar aan één ding en dat is rechtstaan op jouw bord. Het is dé ultieme manier om jouw hoofd leeg te maken.

Wat kan je verwachten bij Chicks on Waves

Begin 2021 besloten we nog eens samen een reis te plannen. Normaal organiseren we zelf onze reizen en trekken we steden zoals New York, Rome of Barcelona in. Deze keer hadden we zin in iets anders, meer natuur en een actievere vakantie. We kenden andere vrouwen die al bij Chicks on Waves op retreat waren geweest en waren vrij snel verkocht na het horen van hun ervaringen. Het idee dat alles voor jou werd georganiseerd en dat je zelf aan niets moet denken trok ons over de streep. Na onze eigen week in de Algarve kunnen we zeggen dat ze hun ervaringen zeker niet hebben overdreven. Samen met 12 andere vrouwen van alle leeftijden (bij ons tussen de 22 en 41 jaar) en verschillende etniciteiten werden we een week lang ondergedompeld in surfen, yoga en heerlijk eten (en niet te vergeten: zomerse temperaturen).

We kozen niet bewust voor een women only retreat, dit kwam toevallig uit op de data dat wij verlof hadden maar achteraf gezien zijn we heel blij dat het een women only week was. Iedereen die in de villa werkt is een vrouw (behalve de man van Katrien die af en toe helpt en de pool guy). Je voelt je helemaal op je gemak met de andere vrouwen. De energie in de villa is zo rustgevend en motiverend dat we alle vrouwen een women only retreat aanraden.

We verbleven 7 nachten/ 8 dagen in de Algarve. Je slaapt allemaal samen in een villa met zwembad (en een prachtig zeezicht) op 5 minuten wandelen van een gezellig strand. Je kan alleen op een kamer slapen, met 2 of met 3 personen. De kamers zijn mooi ingericht en hebben alle faciliteiten die je nodig hebt.

Tijdens de retreat week heb je standaard 5 surflessen en 5 yogalessen. Elke dag surf je ongeveer 2-3 uur en de yogales duurt een uur. Aan de hand van het tij van de zee heb je in de ochtend of in de late namiddag yoga. De stijl is een lichte vorm van vinyasa dat door iedereen kan beoefend worden. We vroegen aan de oprichtster, Katrien, waarom ze yoga en surf heeft gecombineerd en ze vertelde ons dat als er geen yoga zou zijn er waarschijnlijk meer blessures zouden zijn. Tijdens het surfen gebruik je jouw hele lichaam dus het is logisch dat je genoeg moet stretchen en jouw lichaam actief moet laten rusten. Top combinatie volgens ons. We volgden yoga op het dak van het huis in de ochtend- of avondzon, za-lig!

Het surfen was fantastisch. Je hoeft nog nooit gesurfd te hebben en de meesten in onze groep hadden nog nooit op een surfplank gestaan. Afhankelijk van jouw niveau kom je in de beginner groep of in de groep met al surf ervaring. Je gaat altijd naar hetzelfde strand en zit samen in het water, dus geen zorgen als je al kan surfen en zou reizen met iemand die het nog nooit gedaan heeft. Je leert bij de gevorderde groep sneller zaken zoals draaien of groene golven pakken, terwijl je in de beginner groep eerst focust op rechtstaan op jouw bord. Uiteindelijk surf je allemaal samen. Het leukste aan het surfen was wanneer er iemand van ons kon rechtstaan of een golf kon pakken dat iedereen klapte of begon te roepen om elkaar aan te moedingen. Zo’n motivatie hebben we allemaal nodig in ons leven. #womenpower

Nog een voordeel van surfen: in het water kan je alles even vergeten. Je denkt maar aan één ding en dat is rechtstaan op jouw bord. Het is dé ultieme manier om jouw hoofd leeg te maken én je bruint nog eens goed door het zeewater. Win-win.

Tip: Vergeet geen zink stick te kopen om jouw gezicht te beschermen. Door de weerspiegeling van het water verbrand je sneller. Gewone zonnecrème is niet sterk genoeg en kan niet even goed tegen zeewater. Je kan ook ter plaatse biologische zink kopen van een van de surf instructrices.

Nu, over het eten tijdens de retreat. We hadden niet stil gestaan bij wat voor een meerwaarde het zou zijn om een in-house kok te hebben. De kokkinnen zijn beide vrouwen en verzorgden ons elke dag van een heerlijk ontbijt, 5 keer lunch, 5 snackjes en 5 keer avond eten. Marcia verzorgde het ontbijt, de lunch en de snack en Anina maakte het avondeten. Elke dag kregen we verse, gezonde voeding. Het verschil in hogere energie levels en minder opgeblazen gevoel was zo veel groter dan als je veel suikers, carbs en weinig gezonde proteïnen zou eten. Doordat je zo veel sport en dit enkele dagen na elkaar doet is het belangrijk dat je jouw lichaam genoeg voedt. Dit is iets waar Katrien duidelijk aan gedacht heeft en wat volgens ons een gigantische meerwaarde is aan de retreat. Ook maakt het niet uit welk dieet je eet, of je nu zoals ons vegetarisch of plant-based eet, of je glutenvrij eet of lactose intolerant bent, het is allemaal mogelijk. Het eten is in het algemeen vooral plantaardig. Marcia en Anina zijn fantastische kokinnen en als ze ooit een kookboek schrijven zijn we de eerste die het kopen.

Na het surfen had je steeds wat tijd om aan het zwembad te liggen, naar het strand te gaan of een stadje te bezoeken in de buurt. We vonden deze retreat een echte aanrader en zouden zonder twijfel terug gaan. Vanaf januari kan je opnieuw boeken voor het seizoen in 2022. Niet twijfelen zouden we zeggen. De plaatsen zijn beperkt. Dit is niet gesponsorde content en bevat enkel onze eigen meningen en ervaringen.Foto’s door Bianca en Chicks On Waves

We namen tijdens de retreat een podcast op met de oprichtster, Katrien Kegels. We hadden het over over de sprong wagen in het ondernemerschap en de ups & downs van verhuizen naar het buitenland & wat gelukkig zijn voor haar betekent. Deze aflevering komt binnen een maand online. Beluister onderstussen de andere podcast afleveringen hier.

Deze content is niet gesponsord en bevat enkel onze eigen meningen en ervaringen. Foto’s door Bianca en Chicks On Waves.