Intermittent living - Siebe Hanosset - Zonder Zever

Intermittent living: de impact van voeding, warmte, koude, ademhaling en ontspanning op sportprestaties

Sporten. Sommigen kunnen niet zonder, anderen worden al moe van eraan te denken. Wist je trouwens dat het bewezen is dat, als je denkt aan bewegen, je ook meer calorieën verbrandt? Maar goed, dat is hier niet het punt dat we willen maken. We gaan je inspireren om ook effectief je gat op te heffen!

Sport (en beweging in het algemeen) is een gigantische factor voor onze gezondheid. De wereldgezondheidsorganisatie beschrijft het als een van de drie belangrijkste takken, dus dat kan al tellen. Als je graag een leuke introductie krijgt over bewegen en het nut ervan, verwijzen we je graag door naar de aflevering met Paul Van Den Bosch, topsportcoach en bekend van Energy Lab.

De belangrijkste voorwaarde voor voeding en sport is dat de voeding die je bloedsuikerspiegel niet te veel mag beïnvloeden

Wat we in deze aflevering bespreken

Nu goed, hoe sporten we nu het best? Het is een vraag die we geregeld krijgen. En het antwoord is zeer verschillend dan je zou denken. Als we denken aan onze optimale sportprestatie, denken we spontaan aan hoe(veel) we bewegen en wat we eten. Maar vaak vergeten begrippen zoals slaap, temperatuurprikkels, ontspanning en rust, ademhaling zijn maar een paar factoren die ook een significante impact hebben op je sportprestaties.

Siebe Hannosset loodst ons door de wondere wereld van sport en de link met levensstijlfactoren die je prestatie kunnen maken of kraken. En daar hoort intermittent living bij. Siebe is verbonden met KPNI*, werkte bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en coacht vandaag topatleten én recreatieve sporters tot hun beste versies.

We hebben het ook over de zit-epidemie en hoe we gezonder kunnen worden door te bewegen. Een aflevering voor iedereen, van marathonlopers tot geïnteresseerden die willen beginnen duurzaam bewegen.

Vind Siebe online via zijn instagram en workshops van KPNI (en binnenkort zijn boek!). Je kan ook KPNI Wolv volgen op socials om je verder te laten inspireren.

*KPNI staat voor klinische psycho-neuro-immunologie, een discipline dat het lichaam als geheel bestudeert. Daar kunnen wij ons bij Zonder Zever wel in vinden!