Bedrijven, politiek of consument: wie bepaalt onze toekomst?

Wie leidt de duurzaamheidsrevolutie: de consument, de regering of de bedrijven? Moeten we ons als individu en als consument collectief schuldig voelen? Vergeet wat je denkt te weten over echte duurzaamheidsinitiatieven. In deze aflevering krijg je een nuchtere, eerlijke kijk op wat er aan de hand is en wie de touwtjes in handen heeft. We hebben het enkele afleveringen terug al over klimaat gehad maar de bedoeling van dit gesprek is om het typische ‘all or nothing’ beeld van duurzaamheid te ontkrachten. 

In een wereld waar economie god is, hebben bedrijven de grootste macht. Het is een slecht excuus van bedrijven om te zeggen wij veranderen niet want de consument is er nog niet klaar voor.

Waar we het over hebben in deze aflevering

We hebben het over de gigantisch grote impact van politiek en economie. Duurzame ondernemers bijvoorbeeld spelen steeds een groter belang in onze maatschappij. Wat is hun impact? Zo heb je nog nooit naar duurzaamheid gekeken.

Onze gaste in deze straffe aflevering is Britt Buysene. Britt schrijft met kristische pen over duurzame bedrijven. Haar frisse ideeën rond het thema versplinteren het traditionele beeld dat we hebben over duurzaamheid. Britt gelooft heel sterk dat een duurzame toekomst kan bereikt worden door social entrepreneurship. In 2019 kreeg ze de Gentrepreneur Award en stond ze in de lijst van Belgische thought leaders van Finn agency. Britt heeft zelf een podcast waarin ze bedrijfsleiders interviewt: Sustainabbabbels.

We hebben het in deze aflevering over:

  • Het verschil tussen klimaat, duurzaamheid, het milieu en biodiversiteit
  • De impact van de consument, de bedrijven en de politiek op onze toekomst
  • De impact van de consument op de duurzaamheidsrevolutie
  • Waarom duurzaam leven niet duur hoeft te zijn

Volg Britt op Instagram voor een kritische blik op de milieuproblematiek.