In onze westerse levensstijl staan we heel vaak onder stress, zowel fysieke als mentale stress. We grijpen in onze samenleving snel naar quick fixes zoals medicatie (zie aflevering over slaap), maar ons lichaam is eigenlijk echt een tank dat heel veel aankan en ook veel wil aankunnen. Door goed om te gaan met ons lichaam, is het perfect mogelijk om het gezond te houden.
Over biochacking, onze immuniteit en wat je nog niet wist over stress
Koud douchen krikt jouw immuniteit niet alleen op maar helpt jou ook mentaal. Je krijgt een gigantische energie boost, alsof je jezelf die dag programmeert voor succes.
Waar we het over hebben in deze aflevering
Meten is weten zeggen ze vaak. Dit geldt ook over onze gezondheid. Samen wouden we te weten komen wat we kunnen doen om onszelf sterker en weerbaarder te maken. We weten dat slaap, sport, voeding ect belangrijk zijn, maar welke oeroude tips kunnen we toepassen? De laatste jaren komen aspecten zoals ademhaling, koude/warmte therapie en intermittent living heel vaak in de media. Maar wat is er nu van aan? Dat ontdekken we samen met Lieven.
Lieven Van Linden is ultramarathon loper en heeft dus al vaak voor fysieke uitdagingen gestaan. Lieven is founder van Built for Endurance, een bedrijf dat “je even weg neemt uit onze hectische maatschappij en jou helpt om opnieuw verbinding te maken met de natuur en je soul.” Lieven is gepassioneerd door biohacking en is certified trainer bij Wim Hof. Hij wil het effect van fysieke uitdagingen op de geest delen met andere mensen en hen opnieuw laten verbinden met de natuur en zichzelf.
In deze aflevering hebben we het over:
- Hoe we fysiek weerbaarder kunnen worden
- De link met mentale gezondheid
- De Wim Hof methode: koude therapie
- Intermittent living: Intermittent fasting & hydration
- De invloed van ademhaling op ons zenuwstelsel
Disclaimer: We willen benadrukken dat deze aflevering over tools gaat om je gezondheid meer in handen te nemen. De statements die we doorheen het gesprek voeren slaan op mensen zonder ernstige onderliggende gezondheidsproblemen, en we willen in geen geval bepaalde disciplines ondermijnen, maar eerder andere perspectieven uitlichten. Consulteer altijd een arts als je jou fysiek of mentaal niet goed voelt.