De wetenschap achter yoga

Yoga opentrekken voor het grote publiek, dat was ons doel deze aflevering. Soms hangt er rond yoga nogal een zweverig sfeertje en vaak worden alle yogastijlen over dezelfde kam geschoren terwijl er veel soorten yoga zijn. De ene is rustiger en focust meer op ademhaling en ontspannen, de ander is dynamischer en voor je het weet sta je in het zweet. Samen met Joachim Meire ontdekken we de verschillende yogastijlen en hun mentale en fysieke voordelen, hebben we het over hoe yoga en welke yoga bij jou past.

Yoga zorgt voor balans. Het rekt de spieren uit die het nodig hebben, en het bouwt andere spieren op die net dat nodig hebben.

Waarom we een aflevering over yoga maken

Waarom een aflevering over yoga?

Yoga is populair over de hele wereld, elke dag beoefenen er duizenden mensen yoga in België. Wij wouden weten waarom yoga zo populair is, of we merken dat er in onze huidige maatschappij meer nood is aan yoga en welke yogastijlen er allemaal bestaan. We wouden ook de mythe rond ‘yoga is enkel stretchen en wat ademhalingsoefeningen doen’ ontkrachten.

Wie?

Joachim Meire startte in 1994 met het beoefenen van yoga. Sinds 2004 is hij yoga leeraar en geeft hij retreats in binnen- en buitenland. Meer dan 500 studenten volgden intussen Yoga Teacher Training in Gent. Hij is mede-auteur van het boek “Yoga met Evy”, schrijver van het no-nonsense yogaboek en organisator van het Yogaland Festival.

Waar hebben we het over in deze aflevering?

  • Wat is yoga en waar komt het vandaan
  • Doen enkel vrouwen aan yoga?
  • Yoga in de 21e eeuw
  • Yoga voor fysieke balans
  • De wetenschap achter yoga
  • Verschillende yoga stijlen

Vond je de aflevering interessant of denk je dat iemand anders hier baat bij zou hebben? Deel ‘m even.