De invloed van verzorgingsproducten op jouw lichaam

Krijgen jullie ook kop noch staart van de ingrediënten op verzorgingsproducten? Doordat het bijna onmogelijk is om ze te verstaan kunnen we niet weten of ze goed zijn voor ons lichaam en de natuur. We begrijpen allemaal ‘zonder aluminium, zonder parabenen’, maar wat betekent dat écht en hoe waarheidsgetrouw zijn deze labels? In deze aflevering vertelt Marion Naudts ons meer over verzorgingsproducten en hun impact op onze gezondheid. Ze geeft tips die je meteen kan toepassen en rijkt bronnen en apps aan zodat je geïnformeerde beslissingen kan maken voordat je iets op je huid of dat van je kinderen smeert.

De Yuka app toont je een heleboel informatie over je (verzorgings)producten, en is zeker de moeite waard.

Waar we het over hebben in deze aflevering

We komen elke dag in aanraking met tientallen producten, van dagcrème tot zonnecrème, tandpasta en poetsproducten. Al deze producten zitten boordevol ingrediënten die moeilijk te lezen zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een aantal van deze ingrediënten pesticiden bevatten, hormoonverstorende effecten hebben, kankerverwekkend zijn. In all, ze bieden niet al te veel goeds. Wij wouden weten hoe labels kan lezen om als consument goede beslissingen te maken.

Marion Naudts is bekend in België onder de naam Marion Maakt. Marion volgde een opleiding tot herboriste en geeft workshops DIY natural skin, body & beauty care en Marion had vroeger zelf een moeilijke relatie met haar puberhuid. Irritaties, jeuk, contactallergie… Ze heeft het allemaal gehad, net zoals velen onder ons. Toen ze in contact kwam met duurzame huidverzorging kalmeerde haar huid en bleven irritaties uit. Na de ontdekking dat reguliere cosmetica vaak uit plastic en andere troep bestaat, besloot Marion haar nog meer te verdiepen in de impact van chemicaliën op ons lichaam. Ze vond dat iedereen moest weten wat voor impact deze chemicaliën hadden en besloot Marion Maakt op te richten. Een hub waar je receptjes kan terugvinden, workshops kan boeken, en sinds kort, haar eigen natuurlijke cosmeticalijn kan kopen.

Met de korting ‘zonderzever10′ krijg je op Marion’s webshop ‘www.marionmaakt.be‘ 10% korting over de hele lijn, van workshops tot haar gloednieuwe skincarelijn. Zeker de moeite waard om deze straffe madam te steunen!

We hebben het in de aflevering over:

  • Wat is natuurcosmetica en waarom het een goed idee is
  • Marion’s 4 tips voor de geïnformeerde consument
  • Gouden ingrediënten voor je huid
  • Alles over acné 101
  • Zonnecrème en SPF
  • De zoektocht naar een goeie deodorant
  • Douchegel & shampoo

Vond je de aflevering interessant of denk je dat iemand anders hier baat bij zou hebben? Deel ‘m even.