Hoe diversiteit onszelf, onze maatschappij en onze bedrijven beïnvloedt

Samen met Hanan Challouki, inclusiviteit experte, duiken we in het onderwerp diversiteit, in al zijn facetten. We hebben het over hoe het komt dat we nog steeds te maken hebben met systemische ongelijkheid en wat we kunnen doen om onze maatschappij inclusiever te maken. Hanan legt ook uit wat de opportuniteiten zijn voor organisaties en voor onze samenleving. We hebben het ook over hoe vrouwen elkaar meer kunnen steunen.

We zitten in een diverse samenleving, maar veel mensen zitten niet in een diverse omgeving.

Waar we het over hebben in deze aflevering

Diversiteit is een onderwerp dat steeds aan belang wint en dat ons zelf heel nauw aan het hart ligt. Onze maatschappij wordt steeds diverser, maar dagelijks krijgen diezelfde diverse groepen nog steeds geen gelijke kansen in onze maatschappij en zijn ze minder gerepresenteerd in de media en in bedrijven.

Samen met ons duikt niemand minder dan Hanan Challouki in diversiteit, superdiversiteit en inclusiviteit. Hanan stampte reeds 2 succesvolle ondernemingen , Mvslim & Allyens, uit de grond, en startte zelf haar succesvolle podcast Wat Zij Wil. Ze is specialiste in inclusieve communicatie, gastdocente aan Odissee, én board member van de Belgian Association of Marketing (BAM).

We hebben het in deze boeiende aflevering over:

  • hoe het komt dat we nog steeds te maken hebben met systemische ongelijkheid
  • wat we kunnen doen om onze maatschappij inclusiever te maken
  • wat de opportuniteiten zijn voor organisaties en voor onze samenleving
  • hoe vrouwen elkaar meer kunnen steunen.

Volg Hanan op Instagram voor een dagelijkse dosis realness en female empowerment.