Hoe je beter kan slapen, positieve en negatieve invloeden op slaap

In deze tweede aflevering met slaapexperte Aisha Cortoos (PHD en founder van Brainwise) ontkrachten we mythes over slaap, duiken we dieper in wat onze slaap positief en negatief beïnvloedt en hoe je beter kan slapen.

Elke dag verkopen apothekers in België ongeveer 1,2 miljoen slaap- en kalmeermiddelen en daarmee zijn we de koploper in Europa.

Wat we bespreken in deze aflevering

We brengen 1/3 van ons leven al slapend door en ongeveer 10 tot 30% van de volwassenen rapporteert ooit chronische slapeloosheid, wat ook nog eens oploopt met de leeftijd. 1 op 3 volwassenen in een recente studie van de CDC geeft aan te weinig te slapen. Vrouwen hebben 2x meer kans op insomnie in vergelijking met mannen.

Er is een link tussen wanneer je al veel melatonine in jouw lichaam hebt en diabetes.

Ook in deze tweede aflevering neemt slaapexperte Aisha Cortoos, PHD ons mee in de wereld van slaap. Aisha is slaap en stress experte, en heeft haar eigen praktijk, brainwise. Ze heeft 7 jaar aan de slaapeenheid van het UZ Brussel gewerkt en werkte als postdoctorate aan de militaire school rond slaap, stress en performance. Aisha was ook bestuurslid van het BASS, de belgische vereniging rond slaap.

In de tweede aflevering bespreken we:

  • mythes over slaap
  • wat onze slaap positief en negatief beïnvloedt
  • hoe je beter kan slapen